מנות בשר קלילות לערב חג שכל אחד יכול להכין!

אם כבר התחלתם את הפרק האקדמי בחיים שלכם, אתם בטוח כבר יודעים הרבה פעמים התקופה הזו מאופיינת בלא מעט לחץ, התחייבויות לא מעטות ובעיקר רצון להצליח, מה שלא מאפשר לסטודנטים לחזור תמיד הביתה ולחגוג את החגים עם המשפחה, כאשר רבים בוחרים לבלות את תקופות החגים בדירות שלהן בקרבה למוסדות הלימודיים. כמובן שאין צורך לוותר על האווירה המיוחדת של החג בגלל זה ואפשר בהחלט לחגוג גם ככה, במיוחד בתקופות בהן כל החברים נשארים בסביבה ואפשר אפילו להרים ארוחות משותפות ביחד. ואם אתם בעצמכם מתכוונים לארח חברים באחד מערבי החג, וחוששים כי ההכנה של האוכל תגזול לכם הרבה מאד זמן יקר, אתם צריכים לדעת שזה ממש לא חייב להיות ככה ושאפשר להכין בקלות מנות טעימות, עשירות ומפנקות – אפילו אתם לא מחשיבים את עצמכם לבשלנים גדולים, וצורך העניין הזה אנחנו רוצים לשתף אתכם בכמה מנות בשר קלילות וטעימות שתוכלו גם אתם להכין בקלות. בתאבון וחג שמח!

ספגטי בולונז

מצד אחד מאכל יחסית יומיומי באופיו, אך מצד שני כזה שאף אחד לא יתנגד לאכול באף סיטואציה, ובטח לא בשולחן החג. בשביל להכין ספגטי בולונז צריך פסטה איכותית שניתן למצוא בקלות בהרבה חנויות, רוטב עגבניות טוב שגם תוכלו למצוא בקלות ואם אפשר להשתמש בעגבניות טריות מה טוב – וכמובן בשר בקר טחון איכותי. מומלץ לקנות מרכיב כזה בחנות מתמחה, ואנחנו רוצים להמליץ בחום על רשת מעדני גורמה. אם אתם מחפשים קצביה בבת ים או באזור רמת גן, תוכלו לרכוש בשר טרי ואיכותי מסניפי הבית בערים האלו, אך שווה לדעת שאת המוצרים האיכותיים המיובאים מהמגדלים המובילים ביותר בארץ ובעולם, תוכלו למצוא גם ברשתות שיווק שונות בכל רחבי הארץ כמו סניפי יוחננוף, מחסני השוק, קו אופ שופ ועוד.

מנות בשר קלילות לערב חג שכל אחד יכול להכין!

רצועות פרגית עוף מוקפצות עם אורז

מנה קלילה, טעימה, פשוטה להכנה ופשוט מפנקת. כל מה שצריך זה פרגית קצוצה לרצועות, ירקות טריים חתוכים לרצועות גם הם כמו גזר, קולורבי, בצל סגול, כרוב וכרישה, אורז כמובן ורטבים כמו סויה, צ'ילי מתוק או טריאקי. אחרי שמקפיצים בנפרד את העוף עד לסגירה שלו ואת הירקות במחבת אחרת עם הרטבים והתבלינים, מאחדים הכל לאותה מחבת יחד עם האורז, מקפיצים לעוד כמה דקות ונהנים ממנה מפנקת ועשירה בטעמים.

רוסטביף מנתח אנטריקוט

אם יש לכם תנור בבית, אתם יכולים להכין ממש בקלות נתח רוסטביף מפנק, טעים ומרשים. כל מה שצריך זה נתח אנטריקוט טרי, רכיבים למרינדה טובה כמו שום כתוש, חרדל דיז'ון, מעט רוזמרין ומעט דבש, וכמה שעות פנויות. מומלץ לשים במרינדה ללילה במקרר ולצלות בתנור בחום נמוך יחסית של 150-180 מעלות פחות או יותר במצב טורבו.

שיפודי פרגית

פשוט, קל וטעים – מה שמוכיח שממש לא צריך להמציא את הגלגל בכל פעם שרוצים להנות ממנה בשרית טעימה שיכולה לעזור לכם לשמור על הגזרה. כל מה שצריך זה שיפודי מתכת, חתיכות פרגית טריות, וקצת ירקות חתוכים לצבע ולתוספת הטעם. את הפרגית יש להשרות מראש עם תבלין מיוחד לפרגית או לעוף ואחרי צריבה קצרה על המחבת אתם כבר יכולים להגיש את המנה ולאכול. מומלץ בהחלט להכין תוספת טעימה בצד כמו אורז, תפוחי אדמה או בורגול.

אז מקווים שהצלחנו לתת כמה רעיונות טובים או לפחות לעורר בכם קצת השראה. זכרו שאפשר בהחלט להכין ארוחות טעימות ומפנקות בקלות, אז אין סיבה שלא תוכלו להזמין את החברים ולהנות מארוחת חג משותפת גם אצלכם בדירה.

המאמרים שלנו

נגישות