קורס גישור מקצועי: המדריך המלא!

קורס גישור מקצועי

במאמר הזה נציג בפניכם התמחות אשר יכולה לפתוח את הקריירה שלכם לעולם שונה, מעניין ומלא באתגרים. תחום הגישור מתייחס למגוון רחב של מקרים אשר מצריכים גישור בין שניים או יותר צדדים. הגישור הוא פתרון מקביל ליישוב מחלוקות בדרך של תביעה משפטית עם הליך ארוך אשר בא אחריו. באמצעות הגישור, יכולים הצדדים להגיע להבנות והסכמות ולחסוך הרבה מפח נפש, זמן ועלויות שונות. בשביל להיות מגשר, יש לעבור קורס גישור אותו נציג כאן בהמשך.

הליך הגישור

בשביל להבין טוב יותר את הקורס עצמו ואת התאמתו לכם, בואו נתעכב רגע על הליך הגישור עצמו. הוא מושתת על כמה עקרונות בסיסיים:

  • השתתפות מרצון – תנאי הכרחי לגישור מוצלח הוא שהצדדים יגיעו אליו מתוך רצון טוב, הבנה ואמונה ביכולת של ההליך לעזור להם.
  • סודיות – כל המשתפים בהליך הגישור מתחייבים לסודיות באשר למה שקורה בו. זה כולל את הצדדים הדורשים גישור וגם את המגשר עצמו. במובן זה, זהו מקצוע עם יחסים של אמון וחשאיות בין הלקוח לאיש המקצוע, ממש כמו רופא, עורך דין או פסיכולוג.
  • ניטרליות המגשר – הצלחה של הליך הגישור תלויה באמון של כל אחד מהצדדים בניטרליות של מי שעורך את ההליך. זוהי נקודה אשר חוזרת ועולה גם לאורך הקורס. היכולת להתעלות על דעות או אפילו אמפטיה לאחד הצדדים היא גורם חשוב בהצלחה וגם בהכשרה עצמה.

לימודי גישור

הלימודים עצמם פתוחים לכל אחד. יחד עם זאת, בעלי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר יוכלו לעבוד כמגשרים אשר מקבלים תיקים מבית המשפט. אלו מגיעים בהליכים שונים לרבות דיני משפחה, כאשר השופט מחליט על ניסיון לגישור כתנאי להמשך המשפט.

קורס הגישור אורך בין 65 ל70 שעות לימוד. ניתן ללמוד אותו במגוון מוסדות:

  • גומא – זהו המרכז הישראלי לגישור המציע קורסים בנושא כולל קורס גישור מלא.
  • המכללה למנהל – מקיימת קורסי גישור לבוגרי המכללה ולסטודנטים מבחוץ כאחד.
  • הקריה האקדמית קרית אונו – זוהי מכללה אשר ניתן ללמוד בה גם משפטים. קורס הגישור מוצע לבוגרי הפקולטות השונות למשפטים או לאחרים בעלי תארים שונים.
  • מרכז גבים – זהו מוסד וותיק בתחום הגישור אשר מציע קורס גישור.

בקורס עצמו לומדים מגוון מקצועות שיש להם נגיעה לנושא: מבוא לגישור, חברה, ממשל, וסוציולוגיה. כמו כן לומדים את החלק המעשי של הליך הגישור כולל משחקי תפקידים שונים. תחום נוסף חשוב הוא המשפטי. כאן לומדים על הליכים משפטיים מקובלים והקשר שלהם לגישור.

בסוף קורס הגישור מקבלים תעודה. לאחר מכן, יש לעשות פרקטיקום מקצועי שהוא למעשה הסטאז' או החפיפה במקצוע באורך של כ100 שעות אקדמיות. בסיום הפרקטיקום נערך ראיון אישי על ידי מגשר מוסמך. לאחר עמידה בכל התנאים הללו, מקבלים תעודת מגשר מקצועי, מוכרת על ידי משרד המשפטים, אשר מאפשרת לעסוק בגישור באופן רשמי.

 

בהליך הגישור יש הרבה אופטימיות – אם הוא מצליח, הצדדים יוצאים ממנו כאשר הם מרגישים הקלה אשר נובעת משתי סיבות. הראשונה היא הפתרון לבעיה ולסכסוך. השנייה היא הידיעה שההליך חסך הליך משפטי ארוך, יקר וכואב אשר בסופו יכול מאד להיות שהתוצאה הייתה זהה לחלוטין.

המאמרים שלנו

נגישות