סטודנטים, מתנדבים בעמותות? כך תוכלו להשיג מימון מקרנות פילנתרופיה

אחד הדברים היפים ביותר בלהיות סטודנט זו האפשרות לקחת חלק בתרומה לקהילה ולשנות את המציאות בעולם שלנו. סטודנטים רבים משתתפים במהלך הלימודים שלהם במגוון רחב של פעילויות חברתיות חשובות, ובאופן הזה מסייעים לחיזוק הקהילות באזורים שבהם הם מגיעים ללמוד. בשנים האחרונות אפשר לראות יותר ויותר סטודנטים שמשתלבים בניהול של עמותות, ורבים מהם אפילו מצטרפים למערך המימון וגיוס הכספים שלהן. אם גם אתם סטודנטים שמתנדבים בעמותות ואתם משתתפים בתהליכי גיוס כספים או עתידים לעשות את זה, המאמר הזה הוא בדיוק בשבילכם. המשיכו לקרוא וגלו כמה דרכים שבהן תוכלו להשיג מימון מקרנות פילנתרופיות המסייעות לעמותות ותומכות בהן כלכלית.

עמותות פילנתרופיות – אחד מאפיקי גיוס הכספים החשובים ביותר למלכ״רים

עמותות וארגונים ללא מטרות רווח תלויים במידה רבה, ולעיתים אף באופן מוחלט, בגיוס תרומות מהציבור הרחב. יש דרכים שונות לעשות את זה, אבל אפשר לומר די בבירור כי גיוס כספים מקרנות פילנתרופיות הוא האפיק המרכזי והחשוב ביותר מכולם. הקרנות הפילנתרופיות הוקמו בעזרת נדבות שקובצו מהארץ והעולם, והמטרה שלהן היא לספק סיוע כלכלי ותמיכה לארגונים ללא מטרות רווח שמחזיקים באג'נדה חברתית כזאת או אחרת. כמובן שעמותות וארגונים רבים מתחרים זה בזה, משום שהקרנות לא יכולות לממן את כולם מן הסתם. איך ניתן להיות אלה שנבחרים לקבלת מימון מהקרנות הללו? הינה פירוט השלבים בתהליך.

 

 

כיצד לקבל מימון מקרנות פילנתרופיות?

על מנת לקבל מימון מקרן פילנתרופית צריך להבין בשלב הראשון מהן הדרישות שלה. קיימות קרנות שונות, וכל אחת מעניקה מימון וסיוע לתחומים שונים – למשל קרנות למימון קולנוע, יצירה ותרבות, קרנות למימון מחקרים רפואיים, קרנות לקידום פעילות חברתית וכן הלאה. אחרי שתבינו במדויק את הקריטריונים ותוודאו שאתם עומדים בהם, תצטרכו להבין איך בדיוק ניתן להגיש את הבקשה. יש לצרף לבקשה את כל המסמכים הרלוונטיים, שכולל בין היתר מכתב בקשה מפורט ומנומק. מכתב הבקשה הוא חשוב במיוחד, כי הוא זה שמצייר לצד השני את התמונה של מי אתם באמת, הרבה מעבר לפרטים היבשים כמו שם ומקום מגורים. יש להקפיד שמכתב הבקשה יהיה בשפה הרלוונטית, כשלרוב מדובר בשפה האנגלית, וזוהי אחת הסיבות לכך ששיפור האנגלית מרגע בחירת התואר הוא חשוב במיוחד. אם שמתם לב שאתם לא עומדים בדרישה כזו או אחרת, אפשר ואפילו רצוי לבחון את האופציה לערוך שינויים בארגון כדי שכן תעמדו בדרישות הסף.

איך בכלל ניתן לאתר את הקרנות הרלוונטיות?

עוד שלב קריטי וחשוב שרבים מתקשים בו הוא האיתור הראשוני של הקרנות הפילנתרופיות הרלוונטיות, שכן קיימות לא מעט קרנות כאלו ולא תמיד קל להתמצא, לבחור ולהגיע אל הקרנות הנכונות. האופציה הנפוצה והיעילה ביותר היא כמובן חיפוש באינטרנט. נסו לחפש קרנות פילנתרופיות לפי אזור המגורים שלכם ולפי תחום העיסוק של העמותה שאליה אתם מנסים להתרים כספים, כפי שהיא רשומה במאגרי רשם העמותות. קרנות הפילנתרופיה מתחלקות לשלושה סוגים עיקריים: תפעוליות, מחלקות מענקים ומשולבות. באתרי האינטרנט השונים תוכלו למצוא את המידע המלא ולהבין מהן דרישות הסף, מי בעצם זכאי לקבלת המימון ומהם בדיוק כל התנאים המפורטים.

לסיכום

אם גם אתם סטודנטים העוסקים בפעילות התנדבותית בעמותות ללא מטרות רווח, בהחלט שווה להכיר את הדרכים להתרים למענן כספים. אחת הדרכים הטובות והיעילות ביותר לגיוס כספים היא כמובן קרנות פילנתרופיות, שמאפשרות את קיומן של עמותות רבות ואת קידום פעילויותיהן החשובות. דעו מה בדיוק אתם מחפשים ואיך לעשות את זה בצורה מקצועית, הגישו את הבקשה בתוספת מסמכים מפורטים ומנומקים היטב, ועזרו לעמותה שבה אתם מתנדבים להמשיך לשגשג ולספק עזרה בתחומים שבהם היא פועלת.

המאמרים שלנו

נגישות