מתעניינים בתחום הנדל"ן? בואו ללמוד מה ההבדל בין תמ"א 38/1 ותמ"א 38/2

אם אתם מתעניינים בנדל"ן ובא לכם להעמיק את הידע שלכם בנושא תמ"א, אנחנו ממליצים לכם לקרוא את המאמר הבא. מה ההבדל בין תמ"א 38/1 ותמ"א 38/2? כל התשובות לפניכם.

מה זה תמ"א 38?

תמ"א 38 (תכנית מתאר ארצית) זה אחד התחומים הכי נפוצים בתחום הנדל"ן. מדובר בתכנית ממשלתית לחיזוק מבנים קיימים מפני רעידות אדמה. התוכנית אושרה על ידי הממשלה ב-2005 וכללה מבנים שקיבלו היתרי בנייה לפני תחילת שנות ה-80. בהנחה שהבניינים הללו לא נבנים ואז מתוכננים לפי הסטנדרטים הנוכחיים כדי להבטיח את עמידותם בפני רעידות אדמה (תקן 413) ההערכה היא שיש אלפי מבנים כאלה ברחבי ישראל ויש צורך לשפץ יותר ממיליון דירות. אגב, כאן לקרוא עוד על תמ"א 38, זה יעזור לכם מאד במיוחד אם אתם רוצים להעמיק את הידע שלכם בנושא.

אם אתם רוצים להעמיק את הידע שלכם בתחום הנדל"ן בכלל, ובתחום התמ"א בפרט, אנחנו ממליצים לכם להאזין לפודקאסט בתחום הנדל"ן. היום פודקאסט הוא אולי הדרך הכי יעילה ללמוד דברים לדשים וככל שתשקיעו בזה יותר, כך תדעו יותר והכל יתבהר. באופן כללי, מדינת ישראל נמצאת בסיכון גבוה לרעידות אדמה, ולדברי מומחים לא מדובר באם תתרחש כאן רעידת אדמה חזקה, אלא מתי – וישנה גם השאלה של גודל והיקף הנזק שהיא תגרום. הגיאוגרפיה של ישראל מסכנת אותה – השבר הסורי-אפריקאי עובר לאורך כל הגבול המזרחי של המדינה – ולאזור יש היסטוריה עגומה של רעידות אדמה חזקות שחיסלו ערים ומדינות. ההיסטוריה והמחקר הוכיחו שרעידת אדמה חזקה מאוד תפגע בישראל, למרות שאי אפשר לדעת מראש את המיקום, העיתוי והעוצמה. מומחים טוענים שזו בעיה מחזורית, כאשר רעידות אדמה חזקות מתרחשות בערך כל 100 שנים – ועכשיו אנחנו מתקרבים לתאריך יעד שיש הטוענים שכבר עברנו.

 

 

מה ההבדל בין תמ"א 38/1 ותמ"א 38/2?

בתמ"א 38/1 החיזוק של מבנים קיימים כרוך בתוספת ממ"ד לכל דירה וכן מעליות ולעיתים גם מרפסות שהן בעצמן אלמנטים קונסטרוקטיביים לחיזוק ושדרוג מבנים. הדיירים מקבלים גם מחסן וחניה במידת האפשר. שינויים חיצוניים במבנה ובסביבתו, בנייה או שיפוץ של לובי, שיפוץ חדרי מדרגות, שיפוץ תשתיות מבנים לרבות אינסטלציה, ביוב, גז וכדומה, במסגרת חיזוק מבנים. בתמורה, התוכנית מאפשרת הוספת יחידות דיור חדשות שיזמים או חברות יוכלו למכור בשוק החופשי – באמצעות סגירת קומות גליליות, הוספת קומות או הוספת אגפים והרחבת יחידות דיור קיימות בבניינים עד 25 לדירה. מטרים. נכון להיום, התכנית מאפשרת תוספת של קומה וחצי באזור המרכז ו-2.5 קומות בשטחים החיצוניים.

תמ"א 38/2 תוקנה לאחר שנמצא כי מבנים רבים אינם עומדים בתקן 413 גם אם חוזקו על פי תמ"א 38/1, ובכך אפשרו הריסת מבנים ובנייתם ​​מחדש תוך כיבוד התקנים ההנדסיים המוגדרים בתוכנית המחמירה. בתמ"א 38/2 נבנו לרוב מבנים גבוהים מאלה שנהרסו, ובהם יותר יחידות דיור מבעבר. מספר הדירות וגובה הבניינים תלוי במדיניות הרשות המקומית ועשויים להשתנות מעיר לעיר. יזמים מוכרים דירות חדשות בשוק החופשי.

בעלי דירות מקבלים בניין חדש לגמרי, דירה חדשה לגמרי, לרוב גדולה יותר מדירתם הישנה, ​​עם עיצוב ותכנון מודרניים. בבניין מובנות לרוב גם מקומות חניה מקורים לכל בעלי הדירות (בעיקר חניה תת קרקעית). במהלך הבנייה פונו דיירים מדירותיהם ועברו לדירות שכורות, כאשר היזם שילם דמי שכירות לכל אורך התהליך. בשני סוגי התמ"א השונים, כל האגרות משולמות על ידי היזם ואינן חלות על דיירים – מיסים, אגרות, היטלים והוצאות מחיה.

לסיכום,

אנחנו מקווים שהמאמר הנוכחי סייע לכם להעמיק את הידע שלכם בתחום התמ"א 38. בהצלחה!

המאמרים שלנו

נגישות