הלידה שהשתבשה: מיצוי זכויות לאחר רשלנות רפואית בלידה

נזקים המתרחשים בזמן לידה עלולות להוביל לפגיעות קשות ובעלות השלכות משמעותיות על איכות החיים של היילוד כמו גם האם. כיצד מבצעים הליך של מיצוי זכויות בעקבות רשלנות רפואית בלידה? על כך – במדריך הבא.

רשלנות רפואית בלידה: כל מה שרצית לדעת וחששת לשאול לפני הגשת תביעה

בשנים האחרונות ניתן להבחין בעלייה במספר התביעות שמוגשות ע"י יולדות בעקבות רשלנות רפואית של הצוות. כאשר אנו מתייחסים למונח רשלנות רפואית בלידה, צריך להבין כי מדובר בתביעה מורכבת מאוד להוכחה וזאת בשל היותה של הלידה אירוע דרמטי שעשוי להשתבש גם ללא רשלנות מצד הצוות הרפואי. עם זאת, במידה והצוות הרפואי חרג מהסטנדרט הרפואי המקובל ובהתאם לכך נגרם נזק ליולדת או לעובר, התוצאות עלולות להיות הרות אסון עד לכדי נזק תמידי בעבור היילוד ובעבור היולדת. מקרים רבים מסוג זה מתרחשים בבתי חולים ועל כן חשוב מאוד להבין לעומק את הסיבות בגינן ניתן להגיש תביעה ובהתאם לכך להגיע למיצוי זכויות מלא בעקבות המקרה אשר משפיע לא רק על האם והתינוק אלא גם על איכות החיים, בעקבות השלכות רפואיות ונפשיות המתרחשות על רקע של רשלנות רפואית בלידה.

הלידה שהשתבשה: מיצוי זכויות לאחר רשלנות רפואית בלידה

מהן הסיבות הנפוצות להגשת תביעה?

ישנן לא מעט דוגמאות למקרים שבגינם ניתן להגיש תביעה: ביצוע שגוי של פרוצדורה רפואית בזממן הלידה כמו למשל קריאה לא נכונה של מוניטור ואי גילוי כי העובר נמצא במצוקה, עיכוב ביילוד של העובר, בחירת שיטה לא נכונה לתהליך הלידה, אי נוכחות של רופא בחדר הלידה וכן אי מתן טיפול רפואי לאם או ליילוד לאחר הלידה. ע"פ החוק במדינת ישראל אישה שילדה יכולה להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד המוסד הרפואי שבו התבצעה הלידה וכן הצוותה רפואי שהיה מעורב בהליך. אולם, תהליך הגשת התביעה חייב להתבצע באמצעות עורך דין המתמחה בתחום וזאת בשל המורכבות של איסוף הראיות והמסמכים התומכים בטענות. אם את סבורה כי הצוות הרפואי התרשל בלידה ובעקבות כך נגרם נזק, רצוי ליצור קשר בהקדם עם עורך דין לטובת קבלת ייעוץ וליווי משפטי החל משלב בדיקת המקרה ועד להגשת התביעה בפני בית המשפט.

כיצד מגישים תביעה בתחום היריון ולידה?

חשוב לדעת כי תביעת רשלנות רפואית בתחום של היריון ולידה ניתן להגיש עד כשבע שנים ביום המקרה, ועד להגעתו של היילוד לגיל 25. עדיף להקדים ולהגיש את התביעה מאחר והנזקים שנגמרו כתוצאה מהרשלנות משפיעים מאוד על איכות החיים והבריאות, ועל כן אם עולה חשד לרשלנות מומלץ לפנות בהקדם לעורך דין אשר יבחן את פרטי המקרה ובהתאם לכך יקבל החלטה לגבי האם להגיש את התביעה ובמידה וכן – איזה סכום פיצוי לדרוש בעקבות הנזקים הישירים והעקיפים. את קבלת ההחלטה לגבי הגשת התביעה וכן סכום הפיצוי מבצעים ביחד עם מומחה מתחום הגניקולוגיה. המומחה בוחן את המסמכים הרפואיים ומקבל החלטה האם על סמך ניסונו והידע שלו הצוות המקצועי חרג מחובת הזהירות והסטנדרטים המקובלים, ובהתאם לכך נגרם נזק. לאחר גיבוש כתב התביעה על סמך חוות דעתו של הרופא וכן מסמכים תומכים נוספים ניתן יהיה להגיש את התביעה בפני בית המשפט.

מתי ניתן לצפות לקבלת הפיצוי הכספי?

תביעות רשלנות רפואית הן תביעות מורכבות שלא פעם נמשכות למשך שנים רבות. באמצעות עורך הדין תוכלו כהורי היילוד לקבל החלטה האם לגשת להליך של גישור עם בית החולים, מתוך מטרה להגיע להסכמה על פיצוי כספי. חשוב להבין כי תביעות רשלנות רפואית בלידה מהוות פגיעה משמעותית בשמו הטוב של בית החולים כמו גם של הצוות הרפואי ולכן בתי החולים מפעילים את מיטב המומחים כמו גם מפעילים לחצים על סיום התביעה, מתוך מטרה לסיים את ההליכים שלא פעם מגיעים גם לאמצעי התקשורת. באמצעות עורך דין מומחה לתחום תוכלו לקבל מעטפת משפטית מלאה אשר במסגרתה ניתן להגיע למיצוי זכויות מלא בדמות פיצויים כספים שיכולים להגיע גם למיליוני שקלים – בהתאם לחומרת הנזק.

המאמרים שלנו

נגישות