טיפול רפואי שהשתבש: מה הזכויות שלכם?

אם אתם סטודנטים, אתם בוודאי יודעים שהימים שלכם קצרים ומלאי פעילות; אתם לומדים רוב הזמן, מנסים לעבוד כדי לשלם שכר לימוד והוצאות, עוסקים בפעילות התנדבותית עבור מלגות, וצריכים להגיש לא מעט עבודות. במעט הזמן שיש לכם אתם רוצים להרגיש טוב ולקבל טיפול רפואי מספק בעת הצורך ולא להתמודד עם מקרים של רשלנות רפואית.

ובכול זאת יש לא מעט סטודנטים שקיבלו טיפול רפואי רשלני, החל מטיפול שיניים עד טיפול במצב חירום, או טיפול ברפואה המשלימה ואולי טיפול נפשי שחרג מגבולות המקצועיות.

ואכן, קצרה היריעה מלהכיל דוגמאות לרשלנות רפואית, אבל חשוב להבין מה הזכויות שלכם במידה והטיפול שקיבלתם החמיר את מצבכם והמטפל לא נהג בחובת הזהירות ותשומת הלב הדרושה לטיפול במקרה כזה או אחר.

מה הזכויות של סטודנטים בעת רשלנות רפואית?

בתחילה חשוב לדעת כי אם נפגעתם מרשלנות רפואית מומלץ לפנות למנהלה של האוניברסיטה ולהציג את המקרה כמו גם להציג דוחות רפואיים שמאשרים את המצב הרפואי שלכם ואת התרחשות העניינים. המסמכים הרפואיים שכוללים חוות דעת של מומחה ידונו בוועדה מיוחדת של האוניברסיטה.

על זכויות רפואיות לסטודנטים במקרים של רשלנות רפאית בטיפולי שיניים, כשלים באבחון, רשלנות בניתוח או בהריון, כשלים בטיפול אסתטי וכו' – אפשר לקרוא בפורום רשלנות רפואית של אתר Lawtip, מקום נוח ונגיש לקריאה ושאילת שאלות.

טיפול רפואי שהשתבש: מה הזכויות שלכם?

בכל מקרה האוניברסיטה תיתן הקלות כמו דחיית הגשת עבודות או זכאות לארבעה שיעורי עזר החל מ14 ימי אשפוז לכל שבוע של היעדרות, קבלת כרטיסי צילום כדי לצלם חומר חסר ושאר הקלות שיעזרו להמשך הלימודים באופן תקין.

אם ישנה מגבלה רפואית שמונעת הגשות של עבודות והגעה ללימודים: יש לפנות אל המוסד שאליו אתם שייכים ואל אתר האינטרנט של המוסד ולהוריד טפסים עבור הועדה הרפואית שיש למלא. צרפו את הטפסים מסמכים רלוונטיים כמו דוחות מאשפוז או חוות דעת של רופאים מומחים. כך תוכלו לקבל את ההקלות האמורות.

אם תרצו לשאול שאלות ספציפיות על רשלנות רפואית ועל זכויות של סטודנטים במצב כזה תוכלו להכנס לפורומים שעוסקים בלימודים אקדמיים או הכנסו אל פורומים של אתרי משפט או ייעוץ משפטי כדי לקבל תשובות וגם כדי לקרוא שאלות שנשאלו על הנושא ותשובות שנתנו מומחים.

אבל חוץ מההקלות הצפויות – מה עושים במקרה של רשלנות רפואית?

בין אם אתם סטודנטים לבין אם לא, חשוב שתדעו שכל מקרה של רשלנות רפואית שהוביל לנזק חייב להבחן על ידי בית המשפט על מנת שתוכלו לקבל פיצויים מהגוף שהתרשל, כמו גם ב בהתאם לאחוזי נכות שנקבעו לכם ודמי פגיעה או קצבת נכות במידת הצורך.

כדי לממש את הזכויות מומלץ לאסוף ולרכז את כל הטפסים הרפואיים החל מרגע הטיפול (ולפעמים אפילו מרגע הייעוץ של המוסד או המטפל שהתרשל) עד לחוות דעת של מומחים שיכולים לחוות את דעתם על ההרעה במצב הפיזי והנפשי שלכם מרגע ההתרשלות עד כה.

לאחר מכן יש לפנות אל עורך דין רשלנות רפואית על מנת שזה יוכל לייעץ לכם בדרך להגשת תביעה, כמו גם לעזור לכם להתנהל מול הבירוקרטיה של מערכת בתי המשפט ושל המוסד הרפואי או המטפל, ולהמשיך עד להגשת תביעה וזכייה במקרים בהם יוכל עורך הדין להוכיח כי יש קשר בין המצב הרפואי שלכם לבין הטיפול הרשלני שניתן על ידי כל גורם מוסדי או פרטי. בהצלחה!

המאמרים שלנו

נגישות