לימודים אקדמאיים בחו"ל: כל המידע על ביטוח בריאות לסטודנטים ישראליים בארצות זרות

ידוע שלהיות סטודנט זה מהנה, קשה, מעייף, יקר, מרגש, מתיש, מלהיב – הכול ביחד! עם זאת, כאשר מדובר על להיות סטודנט בחו"ל, הרי שנוספים מספר קשיים למשוואה. פתאום לא רק שהרבה יותר קשה לעמוד בעלויות המחיה, ולא רק שצריך להסתדר הרחק מהחברים ומהמשפחה, אלא בין היתר קיימים פערי שפה ותרבות ויש להיות מודעים למגוון הבדלים מבחינת מדיניות. פה המקום לציין שבעוד שאנו מדינת רווחה שמאפשרת גישה נוחה וזולה לתרופות ושאר טיפולים בריאותיים, הרי שבחו"ל גם טיפול פשוט עשוי להסתכם בעלויות גבוהות. מכאן שאם מבקשים להיות רגועים ואם מראש מבקשים להימנע מהוצאות, חובה לעשות עוד בארץ ביטוח בריאות לסטודנטים ישראליים שלומדים בחו"ל.

חשוב לדעת!

לא רק שביטוח בריאות לסטודנטים ישראליים בארצות זרות עשוי לחסוך כסף רב, אלא לפעמים גם מדובר בתנאי קבלה. לא מעט מדינות מתנות את הקבלה ללימודים בביצוע ביטוח בריאות מקיף, וזאת כתנאי לקבלת אשרת לימודים. עם זאת, גם אם היעד שאליו מכוונים אינו מצריך ביטוח, עדיין הכרחי לוודא שקיים ביטוח מקיף טרם עולים למטוס. כמו כן, כיום ישנו מוטיב נוסף שמוסיף סיבוך למשוואה. יש לתת את הדעת לנושא הקורונה שעדיין רלוונטית ושכל הזמן נמצאת מאחורי הקלעים.

לימודים אקדמאיים בחו"ל: כל המידע על ביטוח בריאות לסטודנטים ישראליים בארצות זרות

רגע לפני שחותמים

כידוע הייזלר מתמחה בתחום הביטוחים ומי שיצא לו לקרוא על אבנר הייזלר בדה מרקר יודע שהוא ממליץ לעשות פוליסות, וכמובן להפיק מהן את המרב. פה נציין שבהקשר לביטוח רפואי לסטודנטים בחו"ל, הייזלר מבקש לחדד שכמובן שרצוי לערוך השוואה לגבי מפרט ומחירים, אך גם הכרחי להתייחס לפרמטרים הבאים: הכרחי לבחון האם הפוליסה תקפה גם בעת ביקור בארץ, האם היא מעניקה מענה בעברית סביב השעון, אלו תנאים והגבלות היא מציבה, האם הפוליסה תקפה גם מחוץ לקמפוס, מהו גובה ההשתתפות העצמית בעת אשפוז או פנייה לרופא, האם הפוליסה כוללת חריגים, איזו התייחסות לתרחישי הקורונה הפוליסה יודעת להציע וכמובן שיש לבדוק לאיזו תקופה הפוליסה תקפה.

דגשים שתשמחו להכיר – לקראת בחירת פוליסת בריאות

  • יש לוודא שהביטוח תקף עד סוף תקופת הלימודים.
  • יש לוודא שקיים פיצוי כספי בגין אי טיסה שנובעת עקב אחד מתרחישי הקורונה.
  • אין לבנות על ביטוח בריאת מקומי, וזאת כי לא בכול מקום הדבר אפשרי. כך למשל בארה"ב רק אזרחים רשאים לרכוש ביטוח פרטי.
  • לעומת ביטוחי בריאות "כחול לבן", לא מעט ביטוחים בחו"ל נחשבים יקרים.
  • תמיד חשוב לערוך השוואה בין כמה סוגי ביטוח ואף חושב לוודא שניתן לבצע התאמות והרחבות אישיות.
  • יש לעשות רק פוליסה ייעודית. לא ביטוח כללי ולא ביטוח עבור מטיילים.
  • חשוב למקד את בחירת הפוליסה בהתאם למאפייני היעד.

לא תמיד צריך להתחכם

כאמור חוק בריאות ממלכתי אינו קיים ברוב מדינות העולם ועל כן לפני שטסים לתקופה ממושכת לצרכי לימודים, יהיה זה רק אחראי להיערך מראש. עם זאת, כידוע המוח הישראלי תמיד מחפש להתחכם, ועל כן רבים מקבלים החלטה (החלטה מוטעית) לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל במקום ביטוח רפואי לסטודנטים. פה אנו מבקשים להסביר מדוע מדובר בבחירה שאינה חכמה (ושאינה בהכרח כלכלית). ובכן ביטוח נסיעות רגיל לרוב מעניק התייחסות רק למצבי קיצון. הביטוח אינו מכסה תקופה ממושכת והוא אינו מכסה מגוון תרחישים רפואיים מהיום יום. מכאן מי שבוחר להתחכם, הרבה פעמים מוצא את עצמו מצטער, וזאת כי הוא נאלץ להימנע מטיפול משקם (או מטיפול מסייע), רק כיוון שהביטוח אינו מכסה ובמקביל ההוצאות מאוד גבוהות.

המאמרים שלנו

נגישות